Home

Mijn bijdrage voor het project Tekstisoppermachtig.nl op het dak van Dara in Amersfoort.
Omdat de klimaatcrisis op dit moment de grootste crisis aller tijden is en het ons allemaal treft of hoogstwaarschijnlijk in de toekomst zal treffen wanneer we niet snel verantwoordelijkheid nemen voel ik de noodzaak deze tekst/dit demonstratiebord/ deze ‘stille’ noodkreet tot een tekstbeeld/kunstinstallatie te ontwikkelen en op verschillende locaties steeds in een andere hoedanigheid te laten opdoemen. De tekst ALS WE GAAN GAAN WE ALLEMAAL kan afhankelijk van de gemoedstoestand van het publiek op verschillende manieren geïnterpreteerd worden:…enthousiasmerend/ aanmoedigend…leuk, gezellig, lol…. of wanneer je wat meer tijd neemt twijfelachtig..als..gaan…we ..verontrustend… we gaan allemaal…als we gaan.. maar misschien ook hoopvol… als we dan toch gaan….dan in ieder geval met zijn allen…. Het tekstbeeld maakt ons alert op de kwetsbaarheid van onze aanwezigheid hier op aarde en kan ons in positieve zin denkbeeldig naar een eenheid brengen waar geen uitzondering of onderscheid meer wordt gemaakt. Het dwingt ons een beroep te doen op onze verbeeldingskracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s